Nieuws

Talentengroep Technisch Design:

In samenwerking met Praktijk Pio werkt Colours of Life aan technische projecten in de Talentengroep

We maken in opdracht van een bedrijf, vereniging, gemeente een project, hierbij verzorgen we excursies naar bedrijven.

Deze projecten begeleiden we samen zowel op onderwijskundig als technisch gebied!
 
 www.praktijkpio.nl


Techniek & Design: Colours of Life

In begin 2011 is Stefanie van Wendel de Joode begonnen met haar bedrijf: Colours of Life.
Na te zijn opgegroeid met ambachtelijke textiele vaardigheden en werkervaring te hebben opgedaan in het lesgeven van medische techniek en onderwijsgevende techniek, gaat nu de interesse uit naar het combineren van creativiteit en techniek.

“Mijn grote passie is om mensen te motiveren, waarbij ze materialen gebruiken die uiteindelijk leiden tot een mooie eigen creatie. Dit kan zowel op het techniek- als creatieve vlak. Mijn visie is dan ook zonder het één ontstaat het andere niet. Graag ontwerp ik, door technieken te combineren en divers toe te passen.”

Met als doel Samen Sterk, is o.a. het molenkleed aan de bunker bij het Liniepad ontstaan. “Doordat we voor het Liniepad een ontwerp hebben gemaakt met scholen en vele vrijwilligers, is het belangrijk om de techniek en berekeningen in de gaten te houden. Zo is er berekend hoeveel materiaal er nodig was en hoe groot de vlakken zichtbaar waren op het aantal benodigde vierkanten meters. Je kunt dus direct met Materiaalkennis toepassingen maken en producten fabriceren.”

Door de opgebouwde ervaring in het lesgeven worden momenteel de mogelijkheden onderzocht het onderwijs te motiveren techniek in het programma in te passen. Een programma op school [ lager-, middelbaar- en hoger onderwijs] kan op maat worden ontwikkeld, gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

-techniek lessen
-leerlingen  in business
-medische lessen
-begeleiding talentengroep
-creatieve lessen
-van design tot product
-materiaalkennis

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de website van Colours of Life bezoeken of mailen metswj@kpnmail.nlFashion, granny square's  en inbreipatronen, knooptechnieken, kantklossen, netten boeten, frivolité, macramé,etc.  ook mogelijk bij Colours of Life     
publicaties in:
Simply breien, Hobby Handig 


Muchachomalo gaf Colours of Life opdracht voor de Fashion Week: